Dit gerecht is geinspireerd op de Amerikaanse Tuscan Chicken. Het is een romige en kruidige saus met gebakken ui, paprika, spinazie en zongedroogde tomaat. Echt fantastisch lekker.

Tuscan Chicken

Ik was dus aan het googelen of dit gerecht een beetje bekend is in Nederland en kwam alleen een Wereldgerecht Toscana kip tegen. Hier zit onder andere balsamico en sperziebonen in, dus als je hoopvol was dat dit hetzelfde gerecht zou zijn dan moet ik je teleurstellen, haha.

Dit gerecht is heel snel om te maken, terwijl de pasta kookt maak je de saus. Dat maakt het heel geschikt voor doordeweeks. Ook zit er stiekem toch best wat groenten in! Win win situatie!

Ik heb hier de kip los op de spaghetti geserveerd, maar de volgende keer snij ik de kip in blokjes en meng ik het direct door de pasta heen. Is toch makkelijker eten en dan neemt de kip ook een beetje de smaak van de saus op.

'Tuscan chicken' spaghetti
Pin recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

‘Tuscan chicken’ spaghetti

'Tuscan chicken' spaghetti
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 ml kippenbouillon
  • 50 ml (slag)room
  • 2 handjes verse spinazie
  • 2 el zongedroogde tomaat, fijngehakt
  • 40 gram parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • verse peterselie, fijn gehakt

Instructies

  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat, in gezouten water, al dente.
  • Verhit intussen in een koekenpan wat olie. Breng de kip op smaak met peper en zout en bak tot gaar. Haal uit de pan en zet apart.
  • Voeg aan dezelfde pan de paprika en ui toe en bak tot zacht. Voeg de knoflook, paprikapoeder, oregano en tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • Voeg de room, de spinazie en zongedroogde tomaat toe en roer door totdat de spinazie is geslonken. Voeg de parmezaan toe en meng.
  • Voeg nu als laatste de spaghetti en de kip weer toe en meng op middelhoog vuur totdat de saus de juiste dikte heeft. Let er wel op dat het nog wat indikt wanneer het van het vuur af is.
  • Verdeel over twee borden en garneer met verse peterselie. Dien direct op.

Fan van spaghetti met kip? Probeer dan deze spaghetti met krokante kip eens!