Deze truffels lijken op ferrero rocher, maar het is natuurlijk niet the real deal. Ferrero rocher heeft een nutella vulling, dat zorgt er onder andere voor dat ze zo verslavend lekker zijn. Ik heb er ook wel eens een milkshake versie van gemaakt.

Truffels

Deze worden gemaakt van een chocolade ganache, een stukje minder zoet dan nutella. Wel stoppen we een hazelnoot in het midden en rollen we ze door fijngehakte hazelnoot. Dat geeft wel echt die duidelijke hazelnoot smaak.

Het maken van tdeze heerlijke balletjes is trouwens echt super simpel. Je maakt dus een ganache, laat dat afkoelen. Rolt dan balletjes en tadaa. Je kunt ook voor de traditionele variant gaan met cacao.

ferrero rocher truffels

Ferrero rocher truffels

ferrero rocher truffels
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd3 uur
Porties: 15 truffels

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade, fijngehakt
  • 140 gram slagroom
  • 100 gram hazelnoten, gebrand

Instructies

  • Verhit de slagroom tot aan het kookpunt en haal van het vuur af. Voeg de chocolade toe, zorg dat de chocolade onder staat en laat 2 minuten staan.
  • Begin dan met door roeren totdat je een dikke chocolade saus hebt. Laat dit afkoelen in de koelkast, totdat het hard is. Duurt ongeveer een uurtje of twee.
  • Hou 15 a 20 hazelnoten achter de hand en hak de rest heel fijn.
  • Voor 1 truffel, pak ongeveer 2 theelepels ganache, rol een rondje, druk een hele hazelnoot hierin en rol totdat de hazelnoot ingesloten is. Let op, dit is een messy kluskje. Je handen zitten helemaal onder de chocolade. Het makkelijkst is om eerst de ganache in porties te delen en daarna achter elkaar te rollen.
  • Rol de truffel door de fijngehakte hazelnoot en laat daarna een uurtje opstijven weer in de koelkast.
  • Bewaar 2 a 3 dagen afgedekt op kamertemperatuur of tot wel een week in de koelkast. De truffels zijn het lekkerst wanneer ze op kamertemperatuur zijn, rechtstreeks vanuit de koelkast kan ook maar dan zijn ze een stukje steviger.