Vroeger gingen we geregeld bij een Bistro uit eten en daar stonden alle klassiekers op de kaart waaronder de garnalen cocktail met whisky cocktailsaus.
Whisky cocktailsaus
Onmisbaar is dan natuurlijk de saus en die hoeft echt niet uit een flesje te komen want het is super simpel om zelf te maken. Verder ging er naast Hollandse garnalen ook nog best wat appels door hun garnalen cocktail, een heerlijke combinatie.
Salade
Dus daar heb ik een avondmaal van gemaakt, lekker met vers brood. De salade is gewoon romaine, appel en garnalen trouwens.
Whisky
Wij hebben een hele lading whisky thuis staan, maar voor deze saus is het juist fijn om niet een bijzondere whisky te gebruiken (denk aan op wijnvate gerijpt of heel rokerig) omdat dit een smaak geeft aan de saus die je liever niet wil.
whisky cocktailsaus
Ingrediënten
- 4 el mayonaise
- 2 el whisky
- 1 el ketchup
- snuf paprikapoeder
- 50 ml slagroom (kan iets meer zijn)
Instructies
- Meng de mayo, ketchup, whisky en paprikapoeder.
- Voeg dan beetje bij beetje de slagroom toe en meng voorzichtig (je wil er niet teveel lucht in kloppen). Wanneer je dit gebruikt als dressing zoals ik dan wil je 'm iets dunner hebben dus voeg net zoveel slagroom toe totdat je de juiste dikte hebt.