Denk niet ‘dit is een soep dus het is vast gezond’. Nee, dit is een comfortsoep en hij vult héél erg doordat er én veel cheddar doorheen gaat en koffiemelk.
Koffiemelk
Ja, dat klopt. Koffiemelk heeft een veel hoger vetpercentage dan gewone melk en dat zorgt ervoor dat de cheddar goed smelt in plaats van dat je kaasstrengen houdt. Je hebt dus echt koffiemelk nodig voor een romige soep.
Cheddar
Naast koffiemelk gaat er ook veel kaas doorheen, het staat niet voor niets in de titel. Deze twee ingrediënten zorgen ervoor dat het een calorierijk soepje is, maar ik kan je wel garanderen dat je vol zit na 1 kom!
Croutons
Ik had nog wat oud brood over en vind het dan heerlijk om croutons in mijn soep erbij te doen.
Broccoli cheddar soep
Broccoli cheddar soep
Porties: 0
Ingrediënten
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 1 ui, gesnipperd
- 400 gram broccoli
- 75 gram cheddar
- 500 ml kipbouillon
- 200 ml koffiemelk
- peper en zout
Instructies
- Verhit in een hoge pan de boter en fruit de ui. Voeg de bloem toe en roer 2 minuten door. Voeg dan beetje bij beetje de koffiemelk toe en roer goed door.
- Voeg dan de cheddar toe en roer door totdat de kaas helemaal gesmolten is.
- Voeg de bouillon toe en de broccoli. Laat de broccoli met deksel op de pan gaarkoken.
- Wanneer na zo'n 15 minuten de broccoli gaar is, breng de soep op smaak met peper en indien nodig zout.
- Dien direct op met optioneel croutons.
Brigitte Van der Ende zegt:
Voor hoeveel personen is dit recept?
Pax zegt:
Ik denk dat voor 4 of 5 personen is.