Pizza is mijn favoriete maaltijd en qua toppings varieer er er lekker op los. Favoriet zijn 4 kazen pizza, kip bbq pizza, en pizza met artisjok en buttata. Deze pizza staat nu ook in dit lijstje!
Frutti di mare
Frutti di mare betekent dat je er allerlei soorten vis op kunt doen. Ik hou het hier bij garnalen en mosselen, maar je kunt bijvoorbeeld ook inktvis toevoegen. Zelf eet ik eigenlijk alleen inktvis wanneer ik of in Griekenland of in Spanje op vakantie ben dus ik heb dat hier lekker weggelaten.
Kant en klare pizzabodems
Ik heb een recept online staan voor zelfgemaakte pizzabodems, maar hier zit zuurdesem in verwerkt en daar heb ik niet altijd tijd voor of zin in. Wanneer ik een kant en klare bodem haal, dan haal ik eigenlijk altijd de Magioni bloemkoolbodem. Ik vind deze lekker en er zit extra groenten in verwerkt. Win-win.
frutti di mare pizza
Ingrediënten
- 1 pizzabodem
- 1 el tomatenpuree
- 1 el tomatenblokjes in blik
- snuf oregano
- 30 gram geraspte mozzarella
- 10 garnalen rauw
- 10 gekookte mosselen
- 1 teen knoflook
- scheutje olie
- handje verse peterselie, fijngesneden
- chilivlokken
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 220 graden.
- Meng de tomatenpuree met de tomatenblokjes en breng op smaak met een snuf oregano en zout
- Verhit een beetje olie in de pan en bak hier de garnalen samen met de knoflook in totdat de garnalen lichtroze zijn. Voeg op het laatst ook de gekookte mosselen toe en hussel door.
- Beleg de pizzabodem met de tomatensaus, de geraspte mozzarella en vervolgens de vis. Bak 12 minuten af, of totdat de pizzabodem gaar is.
- Garneer de pizza met chilivlokken en verse peterselie en dien direct op.