Denk aan Spanje en ik denk direct aan Sangria. Je kunt daar op elke straathoek een bokaal krijgen voor zeer weinig geld. Daar kunnen ze in Amsterdam nog wat van leren!
Sangria
Sangria is eigenlijk gewoon een cocktail op wijnbasis. De recepten variëren een beetje, maar ik ga graag voor de klassieke variant. Fruit toevoegen is een must, ik heb gekozen voor perzik, sinaasappel en citroen. Je kunt ook appel of abrikoos toevoegen, kies voor stevige fruitsoorten. Banaan wil je bijvoorbeeld echt niet in je drankje, dat wordt snel papperig.
Droogijs
Nu vraag je je misschien af hoe ik deze foto’s heb kunnen maken. Van Maxima Kitchen Equipment mocht ik weer een paar apparaten uitproberen waaronder droogijs! Droogijs is de vaste vorm van co2 en wordt gebruikt om te koelen, maar ook om dit soort toffe mist te creëren.
Let wel op met het gebruiken van droogijs, het heeft namelijk een temperatuur van -78 graden. Dat betekent dat wanneer je het met blote handen vastpakt, je direct een derdegraads brandwond hebt. Ook sublimeert droogijs tot koolzuurgas dus werk er nooit mee in een afgesloten ruimte, daar kun je onwel van worden.
Het klinkt een beetje eng misschien, maar wanneer je er goed mee omgaat is droogijs heel tof om mee te werken!
sangria
Ingrediënten
- 1 fles rode wijn
- 100 ml brandy
- 2 sinaasappels, gewassen en in halve schijfjes gesneden
- 1 citroen, gewassen en in plakjes gesneden
- 2 perziken, in plakjes gesneden
- ijsblokjes
- optioneel: bruisend water
Instructies
- Meng in een grote karaf het fruit en voeg de ijsblokjes toe.
- Voeg de wijn en de brandy toe, je kunt ervoor kiezen om de karaf aan te vullen met bruisend water om zo een iets lichter drankje te krijgen.
- Zet de karaf nog minimaal een half uur in de koelkast voordat je het opdient, zodat alle smaken kunnen mengen.