Ik maak dit niet te vaak omdat ik thuis de enige ben die het eet, maar soms maak ik het bij wijze van ‘mealprep’ en neem ik het lekker mee naar kantoor.

Quiche bodem

Ik heb hier een beetje vals gespeeld want ik heb hier een kant en klare hartige taartbodem gebruikt. Moet soms ook kunnen toch? De bodem heb ik eerst blind gebakken voordat de vulling erin ging, op deze manier zorg je ervoor dat het niet nat en papperig wordt.

Wat deze quiche lekkerder maakt is dat er veel groenten doorheen gaan, het is niet enkel ei en kaas.

quiche met zalm, broccoli en doperwten

quiche met zalm, broccoli en doperwten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 12

Benodigdheden

  • quiche ovenschaal

Ingrediënten

  • 1 hartige taart bodem
  • 1 stronk broccoli, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
  • 100 gram doperwten
  • 100 gram warmgerookte zalm
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram belegen kaas
  • 6 eieren
  • peper en zout
  • beetje olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet je ovenschaal in met een klein beetje olie zodat de bodem niet blijft plakken.
  • Beleg je ovenschaal met de bodem en snij de randjes af zodat het mooi aansluit. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak dan 10 minuten blind af, dat wil zeggen met een vel bakpapier erover het deeg en bijvoorbeeld gedroogde bonen zodat het bakpapier er goed op blijft liggen. 
  • Klop in een grote kom de eieren samen met de yoghurt en kaas en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de broccoli, doperwten en zalm over de bodem en schenk je eimengsel hieroverheen.
  • Bak 30 minuten af in de oven of totdat de eieren gestold zijn. De oventijd is namelijk afhankelijk van hoe diep je ovenschaal is. Als jij een kleinere maar diepere ovenschaal gebruikt heeft je quiche meer tijd nodig om volledig stevig te worden.
  • Laat 5 minuten afkoelen voordat je het opdient.