Iedereen weet het ondertussen, ik ben dol op kaas! Alle soorten kaas en zoiets als ’te kazig’ bestaat voor mij niet. Dit gerecht is geïnspireerd door een Pinterest foto en de foto trok me erg aan door de kleuren. Of gebrek daaraan
4 kazen
Om de pizza zo mooi wit te houden gebruiken we witte kazen, namelijk mozzarella, ricotta, feta en parmezaanse kaas. Dit is een heerlijke combinatie van romig, cheesy en smaak. De feta en Parmezaan geven het net wat meer kick. Sla ook vooral de rode chili vlokken niet over. Dat pittige maakt deze pizza super lekker. Oh en vergeet niet om géén bol mozzarella te gebruiken, maar deze geraspte mozzarella. Een bol bevat teveel vocht.
Tomatensaus
Voor de tomatensaus gebruik ik of een simpele tomatenpuree verdund met water of tomato fritto. Het ligt er een beetje aan wat ik in huis heb. Als smaakmaker gebruik ik hier oregano, de kaas is al sterk van smaak genoeg.
Pizzabodem
Ik ben een groot fan van alles zelf maken, maar in dit geval heb ik een kant en klare bodem gekocht. Vooral omdat dit ook een snelle maaltijd moest zijn! De bereidingstijd is nu maar 15 minuten, exclusief oven voorverwarmen dan.
4 kazen pizza
Ingrediënten
- 2 pizzabodems
- 4 el tomatensaus
- 1/2 tl oregano
- 80 gram mozzarella, geraspt
- 50 gram ricotta, verkruimeld
- 50 gram feta, verkruimeld
- 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
- chili vlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
- Smeer beide pizzabodems in met de tomatensaus en besprenkel wat oregano over de saus.
- verdeel dan de kazen, begin met mozzarella en dan de rest.
- Bak 12 minuten af, totdat de kaas gesmolten is en bubbelt.
- Garneer met chili vlokken (en optioneel wat rucola) en dien direct op.