Wie kent dit gerecht niet? Ik zelf vind het een heerlijk ovengerecht. Aubergine, kaas, tomaat, nog meer kaas… super!
Ik eet dit meestal met een salade en verder niets. Ik vind het een ideale zomerse en koolhydraatarme maaltijd.
melanzane – aubergine
Er zijn mensen die niet dol zijn op aubergine, mijn man is er één van. De truc met aubergine is dat je het eerst moet inzouten en alle bittere vocht eruit moet laten trekken. Dat doe je door bijvoorbeeld een bord op je aubergine te leggen en dan nog iets zwaars erop. Je zult zien dat er een bruine vocht vanaf komt, bah! Niet vergeten daarna de aubergine weer af te spoelen, anders heb je een heel zout gerecht!
Melanzana alla parmigiana
Melanzana alla parmigiana
Porties: 2
Ingrediënten
- 2 aubergines, in plakken gesneden
- 700 ml passata
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- handje verse basilicum, fijngehakt
- 90 gram parmezaanse kaas
- 2 bollen mozzarella
- peper en zout
- olie om in te bakken
Instructies
- Verhit wat olie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg dan de passata en de basilisum toe, breng op smaak met peper en zout, en laat dit minimaal 15 minuten op halfhoog vuur inkoken. Dit levert een hele intense smaak op.
- Zout de aubergines goed in en laat een uurtje uitlekken. Spoel af met water en dep heel goed droog. Bak de aubergine in wat olie aan totdat ze bruin en zacht zijn.
- Verwarm de oven voor tot 180 graden.
- Vul een ovenschaal met een klein laagje tomatensaus. Dan een laag aubergine, verdeel wat parmezaan en mozzarella daaroverheen. Herhaal dit tot je ingrediënten op zijn, maar eindig met mozzarella en lekker veel parmezaan
- Dek je ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 20 minuten. Verwijder de folie en bak nog eens 20 minuten. Laat 5 minuten afkoelen voordat je het opdient.