Mijn favoriete soep is uiensoep, maar als ik heel eerlijk ben komt dat vooral door het brood en de kaas. En nu dacht ik, is het niet een fantastisch idee om speciaal voor de dag van de tosti een tosti versie te maken, dus een tosti gratin met gekarameliseerde uien.

Tosti gratin met Beemster kaas en gekarameliseerde uien

Mijn favoriete soep is uiensoep, maar als ik heel eerlijk ben komt dat vooral door het brood en de kaas. En nu dacht ik, is het niet een fantastisch idee om speciaal voor de dag van de tosti een tosti versie te maken, dus een tosti gratin met gekarameliseerde uien.

Tosti gratin met gekaramelliseerde uien

Tosti gratin met gekarameliseerde uien

Tosti gratin met gekarameliseerde uien
Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Totale tijd1 uur 17 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 150 gram uien, in halve ringen gesneden
  • 3 takjes tijm
  • 100 ml runderbouillon
  • 4 sneeën brood
  • Een 50/50 mix vanbelegen en oude Beemster kaas, geraspt (hoeveelheid naar smaak)

Instructies

  • Verhit 30 gram boter ineen koekenpan en voeg de uien toe. Houd het vuur laag en roer af en toe door, het karameliseren van uien duurt een uur ongeveer.
  • Voeg, wanneer de uien bruin zijn, de tijm en runderbouillon toe. Breng indien nodig verder op smaak met zout. Laat de runderbouillon op laag vuur weer bijna helemaal verdampen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (bovenwarmte).
  • Smeer het brood aan één kant in met boter. Verdeel de uien over een snee en de geraspte kaas. Bak de tosti aan beide kanten aan in een koekenpan, puur totdat het brood bruin gebakken is.
  • Verdeel de rest van de kaas op de tosti en bak kort nog even in de oven, onder de gril, tot de kaas gesmolten is. Serveer dan direct op.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Beemster.