Dit is snel, makkelijk en super lekker. Noodle soep met Gochujang. Mocht je niet bekend zijn met Gochujang, het is een chilipasta gemaakt van o.a gefermenteerde sojabonen en is super smaakvol. Het is pittig, maar niet een pijn in je mond pittig. Eerder pittig op een verwarmende manier. Het is in deze soep de smaakmaker, maar de kokosmelk brengt de intensiteit weer wat omlaag.

Noodle soep met Gochujang

Verder maak je dit gerecht in 1 pan! Ook weleens fijn. Ik gebruik trouwend udon noodles, maar je kunt alle soorten noodles toevoegen dit je lekker vindt. Oh en die Gochujang kan je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen. Ik heb trouwens van dit recept 2 porties gemaakt, maar dat zou eerder voor de lunch zijn of een kleine eter. Voor meer trek is dit meer geschikt voor 1 persoon.

Noodle soep met Gochujang

Noodle soep met Gochujang
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd14 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 1 stengel bosui, in ringen gesneden
  • 1 paksoi, in reepjes gesneden
  • 1 tl gember, geraspt
  • 1 tl fijngehakte knoflook
  • 1 el Gochujang
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 ml kippenbouillon
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl vissaus
  • 10 garnalen, rauw
  • 90 gram udon noodles

Instructies

  • Verhit de olie in een steelpan en bak de bosui en de witte delen van de paksoi aan. Voeg knoflook en gember toe en bak kort mee.
  • Voeg de gochujang toe, bak even mee en voeg dan de kokosmelk, bouillon, sojasaus en vissaus toe. Roer door.
  • Voeg de noodles toe, laat 3 minuten koken, en voeg dan de garnalen en de groene delen van de paksoi toe. Laat verder koken, ongeveer 5 minuten, tot de noodles en de garnalen gaar zijn.
  • Dien op met wat koriander en eventueel extra bosui als garnering.