k mocht lekker met de nieuwe Celavita Smaak Sensaties aardappels aan de slag, dus heb ik wokgarnalen met Sweet Chili aardappels gemaakt! (Vanaf nu te koop bij de AH, Jumbo en Hoogvliet). Deze verpakking is bewust gemaakt voor kleinere huishoudens, zoals ik, om zo food waste tegen te gaan. En ik kan je vertellen, dit ging bij ons ook echt helemaal op.

Wokgarnalen met Sweet Chili aardappels

Vorige keer heb ik al een heerlijk gerecht gedeeld met de Smokey BBQ aardappels en dit keer een super lekker gerecht met wokgarnalen, dat ook nog eens heel snel klaar is. In principe hoef je enkel de aardappels te bakken en los paprika met ui, dan maak je de saus, bak je de garnalen en meng je de garnalen met de paprika en ui en de saus. Serveer dit met de aardappels.

Snel en makkelijk

Ik ben dol op maaltijden die in 20 minuten klaar zijn. Doordeweeks heb ik ook geen behoefte om na een drukke dag nog enorm lang in de keuken te staan en dit gerecht is dan een lekkere afwisseling op de standaard repertoire. Zonder ingewikkelde ingrediënten, alles is in de supermarkt te koop. Ik koop voor de garnalen altijd de diepvries versie die rauw en ongepeld zijn. Deze ontdooi ik in koud water, pel ik en dan dep ik ze heel goed droog. Zo krijg je de beste textuur.

Wokgarnalen met Sweet Chili aardappels
Pin recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Wokgarnalen met Sweet Chili aardappels

Wokgarnalen met Sweet Chili aardappels
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 3 el olie
  • 1 zak CêlaVíta Sweet Chili aardappels
  • 1 paprika, in reepjes gesneden
  • 1/2 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 400 gram rauwe garnalen, ontdooid
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sriracha
  • 1 el honing
  • 1 tl sesamolie
  • Sesamzaad
  • Verse peterselie, fijngehakt

Instructies

  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes tot deze gaar zijn, zo’n 10 á 12 minuten.
  • Maak de garnalen schoon en dep deze goed droog. Breng op smaak met peper en zout. Meng intussen ook de saus door dede sojasaus, de sriracha, honing en sesamolie te mengen. Zet opzij.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de paprika en ui tot deze zacht beginnen te worden. Haal uit de pan en zet opzij. Voeg de overige el olie toe en bak de garnalen met de knoflook en de chilivlokken tot de garnalen gaar en roze zijn.
  • Voeg de paprika toe aan de garnalen, samen met de saus die eerder is gemaakt. Roer alles door totdat de saus begint te kleven aan de garnalen.
  • Serveer de garnalen met de groenten en de aardappels. Garneer met wat sesamzaadjes en fijngehakte peterselie.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Celavita.