Mijn favoriete bereidingswijze voor aardappelen zijn de smashed variant. Heerlijk met een simpele salade van romaine sla, komkommer, radijs, verse kruiden, gebakken zalm en een dip van opgeklopte Boursin.

Smashed aardappelen met opgeklopte Boursin

Ik ben een groot liefhebber van Boursin. Vroeger zat ik het kuipje uit te lepelen met stokbrood maar tegenwoordig verzin in creatievere manieren om Boursin aan mijn gerechten toe te voegen. Dit keer een opgeklopte variant. Dat is heel simpel, je hoeft eigenlijk geen smaakmakers meer toe te voegen want Boursin zit al vol smaak van zichzelf. Je klopt de Boursin met een beetje melk en een garde tot een gladde saus. Heerlijk voor bij de gebakken zalm en dus ook heel lekker om je aardappeltjes in te dippen en om je salade meer smaak te geven.

Ik serveer bij dit gerecht gebakken zalm, maar je kunt ook kip(schnitzel) toevoegen.

Smashed aardappelen met opgeklopte Boursin

Smashed aardappelen met opgeklopte Boursin

Smashed aardappelen met opgeklopte Boursin
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 kuipje Boursin Knoflook & kruiden van 150 gram
  • 2 el melk
  • 1 el boter
  • 2 zalmfilets
  • 100 gram romaine sla, in reepjes gesneden
  • 1/2 komkommer, in plakjes gesneden
  • 5 radijsjes, in plakjes gesneden
  • Verse dille en peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de krieltjes tot deze vorkgaar zijn, dus tot je er met een vork makkelijk in kan prikken. Giet af en laat even droogstomen.
  • Doe de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plet met een glas. Besprenkel met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout. Bak 30 minuten af, totdat de aardappels goudbruin zijn.
  • Klop intussen met een garde de Boursin en de melk tot een gladde saus. Bewaar in de koelkast.
  • Verhit 1 el olijfolie met 1 el boter in een koekenpan. Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten tot de gewenste gaarheid. Ik hou ervan als de zalm nog net een beetje roze is vanbinnen.
  • Serveer de krieltjes met de romaine sla, komkommer en radijs. Smeer een lepel van de opgeklopte Boursin op het bord en leg hier de gebakken zalm op. Dot verder theelepels van de Boursin over de aardappels. Garneer met verse dille en peterselie en dien direct op.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Boursin. Ook fan? Probeer dan eens deze gevulde kip.