Ben je nog op zoek naar een fantastische showstopper die je met de feestdagen op tafel kan zetten? Zalm wellington is het antwoord. Net als de klassieke variant is je proteine omwikkeld door bladerdeeg, maar zalm is iets makkelijker te bereiden dan beef. Ook is het sneller klaar dan de originele variant, niet verkeerd als je al lang genoeg in de keuken staat tijdens het kerstdiner.
Zalm wellington
Ik maak dit gerecht met Boursin sjalot en bieslook, maar je kunt ook een andere variant gebruiken. Ik vind Boursin een heerlijke smaakmaker, waardoor je verder eigenlijk geen andere kruiden meer hoeft te gebruiken. Je hoeft dan enkel nog je zalm op smaak te brengen met peper en zout.
Je kunt dit gerecht serveren met geroosterde aardappels, een gratin, een frisse salade, boontjes met spek.. noem maar op. Het past perfect bij heel veel andere gerechten als je, net als ik, meer een soort buffetstijl diner maakt.
Wil je zoveel mogelijk van tevoren maken? Je kunt de spinazie alvast van tevoren bereiden, maar ik adviseer wel om pas op het laatst de zalm in het bladerdeeg te wikkelen. Dit omdat er toch nog wat vocht zit in de spinazie en je wil niet dat dit het bladerdeeg papperig maakt.
Zalm wellington
Ingrediënten
- 1 el olie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 gram spinazie
- 1 rol bladerdeeg
- 1 zalmfilet van ongeveer 600 gram (zonder huid)
- 1 kuipje Boursin Bieslook & Sjalot
Instructies
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot aan. Voeg, wanneer de sjalot zacht is, de knoflook en spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Knijp daarna zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit op een bebloemd aanrecht en verdeel de helft van de spinazie in het midden. Leg hier de zalm op, breng op smaak met peper en zout, en smeer in met de Boursin. Verdeel de rest van de spinazie hier overheen en vouw dan dicht als een pakketje. (snij eventueel de overlappende delen bladerdeeg weg, je kunt dit gebruiken om de bovenkant mee te versieren). Zorg dat alle naden goed gesloten zijn en keer het pakketje om zodat de naadkant aan de onderkant ligt.
- Smeer in met het losgeklopte ei en bak 20 a 25minuten af in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is.
- Laat 5 minuten rusten en snij vervolgens in plakken.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Boursin. Ook een fan? Probeer dan eens deze smashed aardappels met opgeklopte Boursin.