Zoals jullie allemaal weten ben ik niet vegan of vegetarisch. Dat neemt niet weg dat ik wel bewust bezig ben met eten. Ik koop al mijn vlees en zuivel lokaal en van lokale boerderijen en bij vis let ik er altijd op dat dit duurzaam is gevangen.

SoFine SoChicken stick

Deze SoChicken sticks zijn op basis van soja en 100% plantaardig! Naast dat je deze dus in een veganistisch dieet kunt eten ben ik hier voor een vegetarisch recept gegaan waar ik deze SoChicken sticks echt als vleesvervanger gebruik.

Cobb salade

Dit is eigenlijk een fancy naam voor een relatief simpele salade. Normaal gesproken gaat hier gebakken kipfilet én bacon doorheen, maar ik heb er dus krokante SoChicken van gemaakt. Ik vind het krokante een hele fijne tegenhanger van de zacht structuren van de sla, avocado en kaas.

Verder heb ik er een ranch dressing bij geserveerd, puur omdat ik het romige van de ranch hier heel goed bij vind passen.

Cobb salade met krokante SoChicken en een ranch dressing
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Cobb salade met krokante SoChicken en een ranch dressing

Cobb salade met krokante SoChicken eneen ranch dressing
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de salade

 • 1 pak SoChicken sticks
 • 1 krop romaine sla, gewassen en fijn gesneden
 • 1/2 komkommer, gewassen en in blokjes gesneden
 • handje cherrytomaten, gehalveerd
 • 1 avocado, in blokjes gesneden
 • 60 gram belegen kaas, in blokjes gesneden
 • peper en zout

Voor de dressing

 • 3 el melk
 • 1 el Griekse yoghurt
 • 2 el mayonaise
 • 1/2 tl bieslook
 • 1/2 tl peterselie
 • 1/4 tl knoflookpoeder
 • peper en zout

Instructies

 • Verwarmde oven voor op 180 graden en bak de 4 SoChichen sticks totdat ze krokant zijn, zo’n 6 a 8 minuten. Snij in stukken.
 • Meng voor de dressing alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
 • Mengde sla met de komkommer, cherry tomaten en avocado. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
 • Voeg dan de kaas en de Sochicken toe en voeg naar smaak de dressing toe. Meng alles en dien op. Lekker met wat stokbrood.