De naam van dit gerecht, kipgehaktballen in pindakaas saus, is misschien niet fantastisch maar dat is de smaak wel! En dat is waar het uiteindelijk om draait, niet. Verder is dit een super simpel gerecht om te maken.
Kipgehaktballen in pindakaas saus
Ik ben dol op kipgehakt voor dit soort gerechten. Mocht je het niet kunnen vinden, niet alle supermarkten verkopen het even consistent, dan kan je ook kipfilets in een blender gooien en dit goed pureren.
Zelf heb ik hier gepekelde komkommer bij gedaan en dit werkt erg goed. Wil je meer groenten toe voegen, denk dan aan paksoi of broccoli.
Benieuwd naar ’the making of’, bekijk dan deze reel.
Kipgehaktballen in pindakaas saus
Kipgehaktballen in pindakaas saus
Porties: 2
Ingrediënten
Voor de kipgehaktballen
- 300 gram kipgehakt
- 1 ei
- 2 el sojasaus
- 1 tl vissaus
- 2 cm gember, geraspt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 stengels bosui, in ringen gesneden
- 40 gram paneermeel
Voor de komkommer
- 100 ml water
- 75 ml azijn
- 3 el suiker
- 1 komkommer, in plakjes gesneden
- 1 chilipeper, in ringen gesneden
Voor de saus
- 200 ml kokosmelk (17% vet)
- 75 gram pindakaas
- 2 el sojasaus
- 1 el crispy chili olie
- 1 el bruine suiker
- 100 ml water (kan iets meer of minder zijn)
Verder
- gekookte witte rijst
- verse koriander, bosui, sesamzaad, crispy chili olie
Instructies
- Meng voor de kip het gehakt, ei, sojasaus, vissaus, bosui, knoflook, gember en paneermeel. Draai balletjes van ongeveer 2 a 3 cm in diameter en bak in een koekenpan, met een beetje olie, tot rondom goudbruin en gaar.
- Verhit intussen het water met de azijn en suiker tot de suiker gesmolten is. Haal van het vuur en voeg de komkommer en chili toe. Laat afkoelen.
- Haal de kipgehaktballen uit de pan en zet opzij. Voeg aan de pan de kokosmelk, pindakaas, sojasaus, crispy chili olie, suiker en de helft van het water toe. Breng al roerend aan de kook, voeg de kipgehaktballen weer toe en verwarm even mee. Deze saus dikt heel snel in, dus gebeurt dat bij jou voeg dan wat water toe.
- Serveer met witte rijst, de gehaktballen in saus en de komkommer en garneer met bosui, verse koriander, crispy chili olie en sesamzaad.