Ik ben dol op dimsum, dumplings en gyoza en meestal serveer ik ze met sojasaus, maar ik heb onlangs geleerd dat je traditioneel iets anders erbij serveert namelijk zwarte azijn! Dimsum bevat namelijk al zout en aangezien sojasaus ook zout is, zal dit ervoor zorgen dat de rest van de smaak wegvalt. De zwarte azijn zorgt voor het neutraliseren van vet en versterkt ook nog eens de smaken van de ingrediënten waardoor je de dumpling zelf veel beter proeft met deze dips.

Dimsum dips met Heng Shun zwarte azijn

Ik heb vandaag 2 dips gemaakt, allebei heel smaakvol maar allebei ook heel makkelijk om te maken. Deze dips gaan goed bij allerlei dimsum, gyoze en dumplins dus probeer het eens uit en laat me weten of je hetzelfde verschil merkt als ik. Je kunt Heng Shun vinegar kopen bij de toko.

Ik gebruik in beide dips mijn eigen gemaakte crispy chili olie met krokante sjalot en knoflook. Heb je geen zin om zelf deze crispy chili olie te maken, dan kun je een versie bij de toko of supermarkt kopen. Je kunt eventueel los wat sjalot en knoflook frituren.

Dip 1:

2 el Heng Shun zwarte azijn

1 flinke tl crispy chili olie (in de mijne zit krokante sjalot en knoflook)

½ tl sesamolie

Handje koriander, fijngehakt

Dip 2

2 el Heng Shun zwarte azijn

1 flinke tl crispy chili olie (in de mijne zit krokante sjalot en knoflook)

1 stengel bosui, in ringen gesneden

Meng voor beide dips in een kommetje de ingrediënten.

Wil je gefrituurde sjalot en knoflook toevoegen? Verhit dan een steelpan met een laagje olie op halfhoog vuur. Snijd sjalot in halve ringen en knoflook in dunne plakjes. Voeg de sjalot toe aan de olie en bak totdat het goudbruin begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak tot beiden goudbruin zijn. Haal uit de olie en laat uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Heng Shun.