Zoete aardappelsoep met kokosmelk
Zoete aardappelsoep met kokosmelk
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: lunch, voorgerecht
Keuken: Amerikaans, nederlands
Trefwoord: kokosmelk
Servings: 2
- 1 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl chilivlokken
- 250 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 2 winterpenen, in plakjes gesneden
- 500 ml groentebouillon
- 150 ml kokosmelk
- 1 el gemengde zaden
Verhit de olie en voeg de knoflook, gemberpoeder en chilivlokken toe. Voeg de aardappel en winterpeen toe en bak een paar minuten.
Voeg de bouillon toe en kook het geheel tot de wortel en aardappel zacht zijn, zo’n 15a 20 minuten.
Pureer het geheel glad met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en roer door totdat de soep heet is.
Dien op in 2 grote kommen, garneer met een eetlepel kokosmelk en wat gemengde zaden.