Violife Mozzarella grated (hoeveelheid naar smaak)
4eltomatenpuree
4elbbq saus
takjes verse tijm
zout
Instructions
Verhit in een hapjespan de olie en bak de uien op laag vuur, wanneer de uien zacht zijn breng dan op smaak met wat zout. Bak verder op laag vuur tot de uien gekarameliseerd, dus heel zacht en donkerbruin, zijn. Houd er rekening mee dat dit makkelijk een uur kan duren.
Verhit intussen de oven voor op 180 graden.
Meng de tomatenpuree met de bbq saus, breng eventueel nog op smaak met zout.
Vorm je 2 bollen pizzadeeg in 2 mooie pizza’s op een bebloemd vel bakpapier. Verdeel de tomaten bbqsaus over de 2 pizza’s. Verdeel de Mozzarella grated over de saus en bak beide pizza’s op het bakpapier 15 minuten af totdat de pizza gaar is en de kaas is gesmolten.
Verdeel als laatste de gekarameliseerde ui, dit hoeft niet mee te bakken met de pizza omdat het dan kan verbranden, en wat verse tijm over de pizza.