1dikketonijnfilet (liever een dikke plak zodat de binnenkant goed rauw blijft)
10gramwit sesamzaad
10gramzwart sesamzaad
75gramveldsla
2sprietenbosui, fijngesneden
1avocado, in blokjes gesneden
4elsojasaus
1tlwitte wijnazijn
1/2tlgember
peper en zout
zonnebloemolie om in te bakken
Instructions
Verwarm wat olie in een koekenpan totdat er rook vanaf komt. Je wil dat de pan heel heet is.
Doe de sesamzaadjes op een bord. Dep de tonijn droog en breng op smaak met peper en zout. Haal dan door de sesamzaad totdat de hele tonijn bedekt is.
Bak kort aan beide kanten aan. Haal uit de pan en laat even rusten.
Meng de veldsla met de avocado en bosui. Maak de dressing door de sojasaus, witte wijnazijn en gember te mengen. Snij de tonijn in plakjes en leg op de salade.
Dien op met de dressing apart, dan kunnen mensen zelf bepalen hoeveel ze toevoegen.