Tagliatelle met truffel en paddenstoelen
Tagliatelle met truffel en paddenstoelen
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: Tagliatelle met truffel en paddenstoelen
Servings: 2
- 150 gram tagliatelle
- 1 el olie
- 250 gram gemengde paddenstoelen
- Takje rozemarijn
- 2 el Boursin plant-based
- 1 el truffelolie
- Optioneel: geschaafde zwarte truffel
- Peper en zout
Kook de tagliatelle zoals op de verpakking vermeld ingezouten water al dente. Houd het pastawater achter de hand
Verhit in de tussentijd de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen tot diepbruin. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.
Voeg de Boursin toe aan de pan en een juslepel pasta water. Het kan zijn dat je zo meer pastawater nodig hebt.
Roer door tot je een gladde saus hebt, voeg dan de tagliatelle en 2/3 van de paddenstoelen toe en meng. Breng op smaak met peperen zout. Is de saus te dik, voeg dan wat extra pastawater toe.
Verdeel de pasta over 2 borden en besprenkel de truffelolie erover. Garneer met de rest van de paddenstoelen en optioneel wat zwarte truffel. Dien direct op.