Spaghetti met kabeljauw in witte wijnsaus
Spaghetti met kabeljauw in witte wijnsaus
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Spaghetti met kabeljauw in witte wijnsaus
Servings: 0
- 150 gram spaghetti
- 2 el boter
- 1 kabeljauw filet
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1/2 chilipeper, fijngehakt
- 1 courgette, geraspt
- 100 ml witte wijn
- peper en zout
- 10 gram verse peterselie, fijngehakt
Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld in gezouten water al dente.
Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout. Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak de kabeljauw aan beide kanten aan tot gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
Voeg de andere eetlepel boter toe aan de pan en bak de knoflook en chili kort aan. Voeg de courgette toe, breng op smaak met peper en zout, en witte wijn en bak 5 minuten. Roer af en toe door.
Voeg de spaghetti en de kabeljauw (breek op in grove flakes) toe aan de pan en meng door samen met bijna alle peterselie. Voeg indien nodig wat pastawater toe om de saus dunner te maken als je dat graag wil.
Dien op met de resterende peterselie als garnering.