Ga terug
–+ servings
Spaghetti met geroosterde broccoli en zalm
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Spaghetti met geroosterde broccoli en zalm

Spaghetti met geroosterde broccoli en zalm
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Spaghetti met geroosterde broccoli en zalm
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 1.5 el olie
  • 150 gram spaghetti
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el boter
  • 2 zalmmoten
  • 100 ml room
  • 50 gram fijngeraspte pittig belegen kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng op een met bakpapier beklede bakplaat de kleine broccoli roosjes met 1 el olie en breng op smaak met zout. Bak 15 minuten tot gaar, maar nog wel met een bite.
  • Kook intussen de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat in gezouten water al dente.
  • Rooster in een droge koekenpan kort de pijnboompitten tot goudbruin, zet dan opzij.
  • Verhit de boter en de overige 1/2 el olie in een koekenpan. Dep de zalm droog en breng op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten tot de gewenste gaarheid. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de room toe aan de pan en laat een minuut of 2 inkoken. Voeg de geraspte kaas toe en meng door tot de kaas gesmolten is.
  • Voeg de spaghetti, de broccoli en pijnboompitten toe, samen met een juslepel pastawater. Meng op laag vuur door tot de saus de gewenste dikheid heeft (houd er rekening mee dat de saus nog indroogt nadat het van het vuur komt). Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over 2 borden en dien op met de zalm.