Spaghetti met garnalen in een romige citroensaus
Spaghetti met garnalen in een romige citroensaus
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: citroensaus, garnalen, Spaghetti
Servings: 2
- 150 gram spaghetti
- klontje boter
- 20 garnalen, ontdooid en gepeld
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 60 ml slagroom (of kookroom)
- 1 citroen
- 90 gram parmezaanse kaas, fijn geraspt
- verse peterselie
- peper en zout
Kook de spaghetti in een pan met goed gezouten water al dente.
Verhit wanneer de pasta bijna klaar is een klontje boter in een koekenpan. Dep de garnalen heel goed droog en breng op smaak met peper en zout. Bak de garnalen op hoog vuur totdat ze mooi roze zijn. Zet dan het vuur laag en voeg de knoflook toe en roer door.
Voeg de room en de rasp van 1 citroen toe. Voeg de gekookte spaghetti en de parmezaan toe en meng door. Is de saus te dik, voeg dan wat pastawater toe.
Proef of je nog peper en/of zout moet gebruiken en dien de spaghetti dan op met lekker veel verse peterselie.