Shrimp scampi, spaghetti met garnalen
Shrimp scampi, spaghetti met garnalen
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: shrimp scampi
Servings: 2
- 150 gram spaghetti
- 40 gram boter
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 125 ml witte wijn
- snufje rode chili vlokken
- peper en zout
- 16 grote garnalen, ontdooid (dus met schil)
- sap van een kwart citroen
- verse peterselie
Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven in gezouten water (water moet net zo zout zijn als zeewater) al dente. Bewaar het pastawater
Smelt de boter in een koekenpan en fruit de knoflook een minuut aan. Voeg nu de wijn, wat rode chilivlokken naar smaak en de garnalen in schil toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer af en toe door totdat de garnalen diep roze en gaar zijn.
Haal de garnalen uit de pan en schenk de saus door een vergiet (vergeet de saus niet op te vangen) zodat alle schillen van de garnalen achterblijven. Pel de garnalen.
Doe de saus terug in de pan, samen met de garnalen en 100ml pasta water. Voeg de citroensap, spaghetti toe en een handje peterselie (fijngehakt).
Meng en serveer direct.