Sajoer boontjes
Heerlijke pittige Indonesische boontjes
Bereidingstijd40 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: boontjes, pittig, sajoer, vegetarisch
Servings: 2
- 250 gram boontjes
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngesneden
- 1 tl gember
- 1/2 tl trassi (garnalenpasta)
- 1 el samkbal badjak
- 1 el bruine suiker
- 250 ml groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- kokosmelk
- scheutje zonnebloemolie
Maak de boontjes schoon.
Verhit in een koekenpan een beetje zonnebloemolie en fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper op laag vuur. (Je zou deze ingredienten ook kunnen pureren met een staafmixer als je geen zin hebt alles fijn te snijden).
Voeg de gember, suiker, trassi en sambal toe en roer door. Voeg de boontjes, de bouillon en de laurier toe en laat dit pruttelen totdat de boontjes gaar zijn. Bij mij duurde dit zo'n 20-25 minuten.
Wanneer je boontjes gaar zijn voeg je op het laatst wat kokosmelk toe om het gerecht iets romiger te maken.