Rijstepap met geroosterde aardbeien
Rijstepap met geroosterde aardbeien
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: toetje
Keuken: Amerikaans, nederlands
Trefwoord: Rijstepap met geroosterde aardbeien
Servings: 4
Voor de rijstepap
- 150 gram dessertrijst
- 1 liter melk
- 2 el suiker
Voor de aardbeien
- 500 gram aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
- 50 gram suiker
- 2 el citroensap
- vanillestokje, in de lengte door de helft gesneden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de aardbeien met de suiker, citroensap en het merg van de vanille. Leg de rest van het stokje bovenop en bak 20 a 30 minuten af in de oven (tot de aardbeien zacht zijn).
Verhit intussen de dessertrijst, melk en suiker en kook 12 minuten tot de rijst gaar is, roer af en toe door.
De rijstepap wordt nog dikker wanneer het afkoelt. Serveer met de aardbeien en de sap van de aardbeien.