Quesadilla met pittige kip
Quesadilla met pittige kip
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: lunch, voorgerecht
Keuken: Amerikaans, Mexicaans
Trefwoord: quesadilla
Servings: 2 personen
- 1 kipfilet
- 4 grote tortilla's
- 2 el sriracha
- 4 el roomkaas
- 40 gram geraspte cheddar
- 40 gram geraspte mozzarella (voorgeraspte mozzarella, lpw moisture)
- 2 handjes rucola
- creme fraiche
Kook de kipfilet in ruim water tot deze gaar is, zo'n 20 minuten. Pluk de kip uit elkaar met 2 vorken.
Meng de kip met de sriracha, de roomkaas en de 2 soorten geraspte kaas.
Smeer een tortilla in met de helft van dit mengsel, leg in de pan en verdeel een handje rucola eroverheen. Leg een andere tortilla erbovenop en bak aan beide kanten totdat de tortilla goudbruin is en de kaas binnenin is gesmolten. Herhaal met de andere tortilla.
Snij in 4 punten, dien op met creme fraiche en serveer direct.