Orzo met salie en kipgehaktballen
Orzo met salie en kipgehaktballen
Voorbereidingstijd45 minuten min
Bereidingstijd44 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Grieks
Trefwoord: orzo met salie
Servings: 3
Voor de kipgehaktballen
- 300 gram kipgehakt
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot, fijngehakt
- peper en zout
- zonnebloemolie
Voor de orzo
- 2 el boter
- 10 blaadjes salie
- 1 el olijfolie
- 225 gram orzo
- 250 gram kippenbouillon (ik hou altijd wat meer achter de hand voor de zekerheid)
- 2 takjes tijm
- 50 ml slagroom
- 30 gram fijngeraspte parmezaanse kaas (+ extra voor garnering)
- 2 flinke handen verse spinazie
- peper en zout
Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en knoflook en breng op smaak met peper en zout.
Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom aan tot goudbruin en gaar.
Verhit in een andere pan de boter en bak hier de salie in aan, zo'n 2 minuten. Haal uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Voeg de olie en de orzo toe aan de pan en bak de orzo een minuut of twee.
Voeg de bouillon toe aan de pan samen met de tijm en laat pruttelen tot de orzo gaar is, zo'n 6 minuten. Roer af en toe door. Voeg wat extra bouillon toe als het te droog wordt.
Voeg dan de slagroom, parmezaan en spinazie toe en roer constant door tot de spinazie geslonken is. Voeg op het einde de salie toe en meng nog even door.
Serveer de orzo samen met de gehaktballen. Garneer met wat extra parmezaanse kaas en dien direct op.