Orzo met salie en kipgehaktballen
Orzo met salie en kipgehaktballen
Voorbereidingstijd45 minuten min
Bereidingstijd44 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Grieks
Trefwoord: orzo met salie
Servings: 3
Voor de kipgehaktballen
- 300 gram kipgehakt
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot, fijngehakt
- peper en zout
- zonnebloemolie
Voor de orzo
- 2 el boter
- 10 blaadjes salie
- 1 el olijfolie
- 225 gram orzo
- 250 gram kippenbouillon (ik hou altijd wat meer achter de hand voor de zekerheid)
- 2 takjes tijm
- 50 ml slagroom
- 30 gram fijngeraspte parmezaanse kaas (+ extra voor garnering)
- 2 flinke handen verse spinazie
- peper en zout
- Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en knoflook en breng op smaak met peper en zout. 
- Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom aan tot goudbruin en gaar. 
- Verhit in een andere pan de boter en bak hier de salie in aan, zo'n 2 minuten. Haal uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Voeg de olie en de orzo toe aan de pan en bak de orzo een minuut of twee. 
- Voeg de bouillon toe aan de pan samen met de tijm en laat pruttelen tot de orzo gaar is, zo'n 6 minuten. Roer af en toe door. Voeg wat extra bouillon toe als het te droog wordt.  
- Voeg dan de slagroom, parmezaan en spinazie toe en roer constant door tot de spinazie geslonken is. Voeg op het einde de salie toe en meng nog even door. 
- Serveer de orzo samen met de gehaktballen. Garneer met wat extra parmezaanse kaas en dien direct op.