Orzo met Boursin en kipgehaktballen
Orzo met Boursin en kipgehaktballen
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd29 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: nederlands
Trefwoord: Orzo met Boursin en kipgehaktballen
Servings: 2
Voor de orzo
- 1 el olie
- 150 gram orzo
- 500 ml kippenbouillon
- 150 gram boursin knoflook en kruiden
- 30 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
- 3 handen spinazie
- peper, zout en chilivlokken
Voor de kipgehaktballen
- 300 gram kipgehakt
- 1 ei
- 75 gram paneermeel
- 20 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
- 1 el fijngehakte verse peterselie
- peper en zout
- 1 el zonnebloemolie
Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de orzo kort aan tot glazig. Voeg dan de bouillon toe en roer regelmatig door tot de orzo gaar is. Mocht het te droog worden, dan kan je extra bouillon toevoegen.
Meng voor de kipgehaktballen de kip met het ei, de paneermeel, parmezaanse kaas, peterselie en breng op smaak met peper en zout. Maak ballen van ongeveer 2cm diameter. Verhit de olie in een koekenpan en bak rondom aan tot goudbruin en gaar.
Voeg, wanneer de orzo gaar is, de boursin en parmezaanse kaas toe en roer door.
Voeg als laatste de spinazie toe en roer door tot dit geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Dien de orzo op met de kipgehaktballen en garneer met verse peterselie en chilivlokken