Orzo in een boter citroensaus met garnalen
Orzo in een boter citroensaus met garnalen
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd29 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Orzo in een boter citroensaus met garnalen
Servings: 3
- 400 gram rauwe garnalen, schoongemaakt en drooggedept
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 50 gram boter
- 100 ml witte wijn
- sap van een halve citroen
- 275 gram orzo
- 500 ml bouillon
- 60 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
- verse peterselie, peper en zout
- zonnebloemolie
Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan. Breng de garnalen op smaak met peper en zout en bak tot ze roze en gaar zijn. Zet opzij.
Voeg aan dezelfde pan de boter toe en fruit de ui en knoflook aan. Blus af met de witte wijn en citroensap.
Voeg de orzo toe en meng door, voeg de bouillon toe en laat dan 9 minuten pruttelen op laag vuur totdat de orzo gaar is (roer af en toe door).
Voeg de parmezaan toe en meng door tot dit gesmolten is. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Dien de orzo op met de garnalen en garneer met verse peterselie.