Opgeklopte feta met geroosterde bieten
Opgeklopte feta met geroosterde bieten
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Grieks
Servings: 0
Voor de feta
- 200 gram feta
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- peper
Voor de bieten
- 200 gram rauwe bieten
- 1 el zonnebloemolie
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Schil de bieten en snij in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
Meng met de zonnebloemolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 20 a 30 minuten, tot een vork er makkelijk in prikt. Breng op smaak met peper en zout.
Pureer de feta samen met de Griekse yoghurt, olijfolie en knoflook tot een gladde mousse. Breng op smaak met peper.
Verdeel de feta over een bord en leg de bieten aan de zijkant erbij. Serveer met brood of geroosterd brood