Noodles met champignons en biefstuk
Noodles met champignons en biefstuk
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Noodles met champignons en biefstuk
Servings: 2
- 150 gram noodles
- 2 el olie
- 250 gram champignons
- 2 kogelbiefstukken, in reepjes gesneden
- 2 tl maïzena
- 150 ml water
- 3 el sojasaus
- 3 el ketjap manis
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 tl zwarte peper
- optioneel: Crispy chilie olie
- bosui, in ringen gesneden
- handje pinda's, grof gehakt
Kook de noodles zoals op de verpakking vermeld staat gaar (let op, sommige noodles moet je na het koken afspoelen met koud water, dus lees de verpakking).
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons, op smaak gebracht met wat peper en zout, tot deze goudbruin zijn. Haal uit de pan.
Meng de maïzena met het water, roer even door, en voeg de sojasaus, ketjap manis, bruine suiker en peper toe. Zet opzij.
Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. Verhit de overige el olie in de koekenpan en bak de biefstuk kort, tot deze net bruin gekleurd is.
Voeg de champignons en de net bereide saus toe en laat inkoken. Voeg de noodles toe, optioneel wat crispy chili olie en dien dan op met de bosui en pinda's.