Mozzarella uit de oven met spaghetti
Mozzarella uit de oven met spaghetti
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Mozzarella uit de oven met spaghetti
Servings: 2
- 1 el olijfolie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 125 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 200 ml gezeefde tomaten (ik gebruik altijd Mutti)
- 1 takje basilicum, blaadjes fijngehakt (+extra voor garnering)
- 1/2 tl oregano
- peper, zout en chilivlokken
- 1 grote bol buffelmozzarella
- 200 gram spaghetti
Verhit in een ovenbestendige kleine pan (van ongeveer 20 a 22 cm in diameter) de olie en fruit de ui en knoflook aan.
Voeg de cherrytomaten toe en bak mee tot deze zacht beginnen te worden.
Voeg de gezeefde tomaten toe samen met de verse basilicum en oregano. Breng op smaak met peper en zout en laat op laag vuur zachtjes inkoken.
Verhit intussen de oven voor op 200 graden en breng een pan gezouten water aan de kook en kook de spaghetti al dente.
Dep de bol mozzarella droog en leg in de saus. Bak af in de oven totdat de mozzarella gesmolten is, zo'n 10 a 15 minuten.
Voeg de spaghetti toe aan de pan en meng direct goed door.
Verdeel over twee borden, garneer met verse basilicum en optioneel wat chili flakes. Dien direct op.