Ga terug
–+ servings
Meditterane kipgehaktballen
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Mediterrane kipgehaktballen

Mediterrane kipgehaktballen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Mediterrane kipgehaktballen
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de kipgehaktballen

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • 75 gram paneermeel
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 5 gram peterselie, fijngehakt
  • 5 gram dille, fijngehakt
  • peper en zout

Verder

  • 3 el olie
  • 1 blok halloumi (a 225 gram), in blokjes gesneden
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 el oregano

Instructies

  • Meng het kipgehakt met de ei, 1 el olijfolie, de paneermeel, rode ui, oregano, knoflookpoeder, peterselie en dille en breng op smaak met peper en zout. Draai gehaktballen van ongeveer 3 cm in diameter.
  • Verhit de overige el olie in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom aan tot goudbruin en gaar (ongeveer 8 a 10 minuten).
  • Verhit intussen in een (gril)pan 1 el olie en bak de halloumi aan beide kanten aan tot goudbruin. Meng met de komkommer, tomaat, overige 2 el olijfolie en oregano. Breng op smaak met wat zout.
  • Serveer de kipgehaktballen met wat rijst, tzatziki en de Griekse salade.