Krieltjessalade met Beemster Graskaas
Krieltjessalade met Beemster Graskaas
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: nederlands
Trefwoord: Krieltjessalade met Beemster Graskaas
Servings: 2
- 400 gram krieltjes
- 100 gram Beemster Graskaas, in reepjes gesneden
- 1 venkel, in dunne reepjes gesneden
- 10 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
- 1 flinke el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- Handje peterselie, fijngehakt
- ½ rotisserie kip, gegrild en geplukt/in reepjes gesneden
Kook de krieltjes in gezouten water gaar, snijd de grotere doormidden. Giet af en laat even droogstomen.
Doe de Griekse yoghurt, mayonaise en peterselie in een kom. Meng door elkaar. Voeg de venkel, radijs en de gekookte krieltjes toe, breng op smaak met peper en zout en meng het geheel nog eens.
Voeg als laatste de graskaas en de kip toe en meng dit door de salade. Garneer eventueel met wat extra peterselie en de sprietjes van de venkel.