Kipgehaktballen met orzo maaltijdsoep
Kipgehaktballen met orzo maaltijdsoep
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: nederlands
Trefwoord: Kipgehaktballen met orzo maaltijdsoep
Servings: 4
Voor de gehaktballen
- 300 gram kipgehakt
- 2 el ricotta
- 50 gram paneermeel (je wil een stevige textuur)
- 2 takjes peterselie en dille, blaadjes grof gehakt
- 1 el olie
Voor de maaltijdsoep
- 2 el olie
- 1 prei, in halve ringen gesneden
- 2 wortelen, in blokjes gesneden
- 1 stengel bleekselderij, in kwart maantjes gesneden
- 1 liter kippenbouillon
- 250 gram orzo
- 10 gram verse peterselie, grof gehakt
- 10 gram verse dille, grof gehakt
- creme fraiche
Meng het kipgehakt met ricotta, paneermeel, verse peterselie en dille en breng op smaak met peper en zout. Draai ballen van ongeveer 2.5 cm in diameter.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipgehaktballen rondom aan tot goudbruin en gaar.
Verhit intussen de overige 2 el olie in een hoge pan en bak de prei, wortel en selderij aan tot de groenten zacht beginnen te worden.
Voeg de bouillon en de orzo toe en laat zachtjes koken tot de orzo gaar is, ongeveer 8 a 9 minuten.
Voeg de kipgehaktballen en de verse kruiden toe, meng door en breng op smaak met peper en zout. Dien op met wat creme fraiche.