Ga terug
–+ servings
Griekse gemarineerde garnalen
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Griekse gemarineerde garnalen

Griekse gemarineerde garnalen
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Griekse gemarineerde garnalen
Porties: 2

Ingrediënten

  • 12 rauwe garnalen
  • 1 courgette, in halve maantjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukken van ong 3 cm gesneden
  • 1 ui, in grove stukken gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 1 tl komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout

Verder

  • 150 gram rijst
  • 60 gram feta
  • verse peterselie en dille
  • Griekse yoghurt

Instructies

  • Dep de garnalen goed droog en verwijder, indien nodig, het darmkanaal.
  • Meng met de courgette, paprika, ui, olijfolie, citroensap, paprikapoeder, oregano, komijn, knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout. Laat 20 a 30 minuten marineren.
  • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat gaar.
  • Bak eerst de groenten in een (gril)pan, de ui en paprika moet het langst en dan de courgette.
  • Voeg als laatste de garnalen toe, deze hebben maar ongeveer een minuut per kant nodig.
  • Dien de rijst op met de groenten en garnalen. Verkruimel de feta hierover en garneer met verse peterselie en dille. Serveer met de Griekse yoghurt.