Griekse gehaktballen in tomatensaus
Griekse gehaktballen in tomatensaus
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd1 uur uur 45 minuten min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Gehaktballen, griekse yoghurt, tomatensaus
Servings: 4
- 1 kilo gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eieren
- 80 gram paneermeel
- 2 el peterselie
- 2 blikken tomatenblokjes
- 2 runderbouillon blokjes
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de tomatenblokjes in een ruime ovenschaal en verkruimel hierin de bouillonblokjes. Dit kan je nu even opzij zetten.
Meng het gehakt met de ui, eieren, paneermeel, peterselie, peper en zout en draai medium ballen. Leg deze in de tomatensaus.
Schuif je ovenschaal de oven in en laat 30/45 minuten bakken, ligt aan hoe groot de ballen zijn.
Haal uit de oven, je zal zien dat de bovenkant van de gehaktballen mooi bruin zijn. Draai de ballen om zodat de onderkant (die waarschijnlijk nog wat rauw is dus wees voorzichtig) naar boven komt. Zet dit nog eens 30/45 minuten in de oven.
De gehaktballen kunnen direct opgediend worden.