Ga terug
–+ servings

Gnocchi met boerenkool uit de oven

Gnocchi met boerenkool uit de oven
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italian
Trefwoord: Gnocchi met boerenkool uit de oven
Servings: 4

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 150 gram boerenkool
  • 50 gram boter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 sprietjes tijm, alleen de blaadjes
  • 40 gram bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml melk
  • 100 gram belegen kaas, geraspt
  • 500 gram gnocchi
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak aan tot het geslonken is. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij.
  • Verhit de boter in dezelfde pan en fruit de knoflook en tijm aan. Voeg de bloem toe en laat dit 2 minuten meegaren. Blus af met witte wijn en voeg dan beetje bij beetje, al roerend, de melk toe tot een saus begint te vormen (het is nu nog relatief dun).
  • Voeg de helft van de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gnocchi en de boerenkool toe en meng door.
  • Doe alles in een ovenschaal, verdeel de andere helft van de kaas eroverheen, en bak 15 minuten af in de oven. Tot de kaas gesmolten is.
  • Laat 5 minuten staan voordat je het serveert.