gehaktballen in tomatensaus met orzo
gehaktballen in tomatensaus met orzo
Bereidingstijd40 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: gehaktballen in tomatensaus met orzo
Servings: 3
Voor de gehaktballen
- 500 gram gehakt
- 1 ei
- 75 gram paneermeel
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 tl komijn (2 door gehaktballen, 1 door tomatensaus)
- 1/2 tl kaneel
- takje munt, fijngehakt
- bosje verse peterselie, fijngehakt
- 500 ml passata
Verder
- 300 gram orzo
- 3 el olijfolie
- 1 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
- bosje koriander, grof gehakt
- Griekse yoghurt
- zout
Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, knoflook, komijn, kaneel, munt, peterselie en breng op smaak met zout. Maak gehaktballen van ongeveer 3cm in diameter.
Bak de gehaktballen in een pan rondom aan tot bruin gebakken. Voeg dan de passata en de overige theelepel komijn toe, breng op smaak met zout en laat minimaal 15 minuten pruttelen.
Verhit intussen een pan met water en kook de orzo zoals op de verpakking vermeld. Giet af en meng met de olijfolie.
Was de rode ui met koud water en meng dan met de koriander.
Serveer de orzo met de gehaktballen en saus en dien op samen met de Griekse yoghurt en rode ui salade.