Ga terug
–+ servings
Curry met gehaktballen
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Curry met gehaktballen

Curry met gehaktballen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Curry met gehaktballen
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 500 gram gehakt (ik heb half om half gebruikt)
  • 30 gram paneermeel
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • snuf cayennepeper
  • peper en zout
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie

Voor de saus

  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el garam masala
  • 2 el rode currypasta
  • 400 ml tomatenpolpa
  • 250 ml water
  • 200 gram spinazie
  • verse koriander, rode peper fijngehakt

Instructies

  • Meng het gehakt met de paneermeel, komijn, koriander, cayenne, Griekse yohurt en olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Maak gebaktballen van ongeveer 5cm breed.
  • Verhit een ruime koekenpan en bak de gehaktballen rondom aan tot goudbruin en praktisch gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de ui toe en bak aan tot dit zacht begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Voeg de garam masala en kruidenpasta toe, roer door en bak een minuut mee.
  • Voeg de tomatenpolpa en het water toe en laat 10 a 15 minuten pruttelen op laag vuur. Proef nu of je de saus nog op smaak moet brengen met zout.
  • Voeg de spinazie en de gehaktballen toe en meng door tot de spinazie geslonken is en de gehaktballen weer heet zijn.
  • Garneer met verse koriander en optioneel wat fijngehakte rode chilipeper. Serveer met witte rijst en als extra groenten wat sugarsnaps of peultjes.