Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Curry met garnalen
Curry met garnalen
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Indiaas
Servings:
2
Ingrediënten
150
gram
rijst
scheutje zonnebloemolie
1
ui, gesnipperd
rode peper, fijngesneden
2
tenen
knoflook, fijngehakt
1
tl
fijngehakte gember
1
el
garam masala
1
tl
komijn
1
tl
koriander
1/2
tl
paprika
1/4
tl
kurkuma
2
el
tomatenpuree
125
ml
visbouillon
250
ml
kokosmelk
20
rauwe garnalen
verse koriander
Instructies
Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
Fruit in wat zonnebloemolie de ui en rode peper tot de ui glazig is. Voeg de knoflook en gember toe en bak kort mee.
Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en meng, voeg nu ook de visbouillon toe en meng door.
Voeg de gepelde en schoongemaakte garnalen toe en laat 5 minuten pruttelen.
Voeg als laatste de kokosmelk toe en laat nogmaals 5 a 10 minuten pruttelen totdat de garnalen gaar zijn en de saus is ingekookt.
Dien de curry op met rijst, verse koriander en uiteraard een glas Brugse Zot blond.