Ga terug
–+ servings

Curry met ei

Curry met ei
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Curry met ei
Servings: 3

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 el olie
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kardemom peultjes, ik haal de zaadjes uit de peul
  • 1.5 tl garam masala
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3/4 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 tl knoflook, geraspt
  • 1 tl gember, geraspt
  • 1 witte ui, in halve ringen
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • verse koriander en crispy chili olie

Instructies

  • Breng water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook 6 minuten, spoel goed af met koud water om het kookproces te stoppen.
  • Verhit de olie in een koekenpan en voeg de kaneel, kardemom, garam masala, koriander, komijn, kurkuma en chilivlokken toe. Roer even door en voeg de knoflook en gember toe. Roer door en voeg de ui toe.
  • Bak de ui tot deze glazig begint te worden en voeg dan de tomaat toe. Breng op smaak met zout en bak dit totdat de ui en knoflook lekker zacht is, ongeveer 5 a 10 minuten.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat dit op laag vuur pruttelen terwijl je intussen de eieren kookt.
  • Zet het vuur uit, voeg de eieren toe en schep de saus over de eieren heen. Laat een minuutje staan en serveer dan met rijst. Garneer met fijngehakte koriander en crispy chili olie.

Notities

Serveer met rijst en/of naan/paratha.
Wil je meer groenten toevoegen, bij dit soort gerechten is peultjes altijd erg lekker.