Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Chocolade mousse
Chocolade mousse
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
4
uur
uur
Gang:
Nagerecht
Keuken:
Frans
Trefwoord:
chocolade
Servings:
4
Ingredients
200
gram
pure chocolade
2
eieren (gesplitst)
35
gram
kristalsuiker
200
gram
slagroom
extra slagroom + chocolade voor het serveren
Instructions
Smelt de chocolade met 50 gram slagroom au bain marie, laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de eiwitten samen met de suiker op tot stijf. Klop de slagroom op tot stevig.
Wanneer de chocolade is afgekoeld meng dan de 2 eidooiers erdoorheen. Vouw de eiwitten door de chocholade en vervolgens de slagroom er ook doorheen.
Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat 4 uur opstijven in de koelkast.