Broccoli gratin met warmgerookte zalm
een heerlijk koolhydraatarm gerecht met veel broccoli en gerookte zalm
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: broccoli, koolhydraatarm, zalm
Servings: 2
- 2 medium stronken broccoli
- 100 gram geraspte mozzarela
- 50 gram geraspte parmezaan
- 250 ml kookroom
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- scheutje olie
- (warm)gerookte zalm. zo'n 100 a 200 gram
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de stronkjes van de broccoli en snij deze dan weer door de helft.
Fruit in wat olie de knoflook aan (het liefst in een ovenbestendige pan) en voeg dan de broccoli toe (geblancheerd of niet, afhankelijk van je voorkeur). Bak even mee totdat alles lekker geurt.
Giet de kookroom over de broccoli en verdeel dan de kaas erover.
Bak dit 20 minuten af in de oven. Voeg vervolgens de zalm toe en zet nog 5 minuten terug in de oven zodat ook dit lekker warm is.
Serveer direct.