Airfryer kipspiezen met een pittige saus
Airfryer kipspiezen met een pittige saus
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Airfryer kipspiezen met een pittige saus
Servings: 2
- 4 kippendijen, in blokjes gesneden
- 1 el bruine basterdsuiker
- 2 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 el olie
Voor de saus
- 4 el mayonaise
- 3 el chilisaus
- 1 el sriracha
- handje verse peterselie, fijngehakt
Verder
- bosui, in ringen gesneden
- gekookte witte rijst
- gekookte bimi of wat komkommer en avocado
Meng de kip met de bruine suiker, sojasaus, oestersaus, knoflookpoeder en olie en breng op smaak met peper en zout. Meng door en laat, als je tijd hebt, 30 minuten marineren.
Rijg aan spiesjes, week de spiesjes kort in water zodat ze niet verbranden en bak 15 minuten af in de airfryer of de oven op 210 graden.
Maak intussen de saus door de mayo, chilisaus, sriracha en peterselie te mengen.
Dien de kipspiesjes op met gekookte rijst en de saus en garneer met de bosui.