Aardappel gratin met Boursin
Aardappel gratin met Boursin
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Totale tijd1 uur uur 15 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Frans
Trefwoord: Aardappel gratin met Boursin
Servings: 4
- 1 kilo aardappelschijfjes
- 1 pakje Boursin knoflook & verse kruiden
- 250 ml melk
- 250 ml slagroom
- paar sprieten bieslook, fijngehakt
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de melk, slagroom en Boursin. Roer door tot de Boursin gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout en de bieslook.
Vul de ovenschaal met de helft van de aardappelen. Giet hier de helft van de saus op. Verdeel daarna de andere helft van de aardappelen hierover en de andere helft van de saus.
Bak 60 minuten af in de oven. Laat na het bakken 5 minuten rusten voordat je het opdient. Lekker met een groene salade, een stukje zalm of spareribs.