Mediterrane kipgehaktballen
Mediterrane kipgehaktballen
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Mediterrane kipgehaktballen
Servings: 3
Voor de kipgehaktballen
- 300 gram kipgehakt
- 1 ei
- 2 el olijfolie
- 75 gram paneermeel
- 1/2 rode ui, fijngesnipperd
- 1 tl oregano
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 5 gram peterselie, fijngehakt
- 5 gram dille, fijngehakt
- peper en zout
Verder
- 3 el olie
- 1 blok halloumi (a 225 gram), in blokjes gesneden
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 4 tomaten, in blokjes gesneden
- 1 el oregano
Meng het kipgehakt met de ei, 1 el olijfolie, de paneermeel, rode ui, oregano, knoflookpoeder, peterselie en dille en breng op smaak met peper en zout. Draai gehaktballen van ongeveer 3 cm in diameter.
Verhit de overige el olie in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom aan tot goudbruin en gaar (ongeveer 8 a 10 minuten).
Verhit intussen in een (gril)pan 1 el olie en bak de halloumi aan beide kanten aan tot goudbruin. Meng met de komkommer, tomaat, overige 2 el olijfolie en oregano. Breng op smaak met wat zout.
Serveer de kipgehaktballen met wat rijst, tzatziki en de Griekse salade.