Ga terug
–+ servings
Rijstepap met geroosterde aardbeien
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Rijstepap met geroosterde aardbeien

Rijstepap met geroosterde aardbeien
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: toetje
Keuken: Amerikaans, nederlands
Trefwoord: Rijstepap met geroosterde aardbeien
Porties: 4

Ingrediënten

Voor de rijstepap

  • 150 gram dessertrijst
  • 1 liter melk
  • 2 el suiker

Voor de aardbeien

  • 500 gram aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
  • 50 gram suiker
  • 2 el citroensap
  • vanillestokje, in de lengte door de helft gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de aardbeien met de suiker, citroensap en het merg van de vanille. Leg de rest van het stokje bovenop en bak 20 a 30 minuten af in de oven (tot de aardbeien zacht zijn).
  • Verhit intussen de dessertrijst, melk en suiker en kook 12 minuten tot de rijst gaar is, roer af en toe door.
  • De rijstepap wordt nog dikker wanneer het afkoelt. Serveer met de aardbeien en de sap van de aardbeien.